Mencari sesuatu?

Sunday, 23 January 2011

IT:Kamus Online pilihan NR


Assalamualaikum dan salam perpaduan
Entri kali ini sy nak kongsikan beberapa link mengenai Kamus, tapi kenapa mesti kamus
Emm ni semua kes sy kena buat assigment dalam bahasa inggeris, jadi bisa la budak kampung dapat assigment plak dalam bahasa inggeris, terkial-kial la nak buat, cakap melayu pon pelat, hehe, tp apa-apa pon, ilmu itu sangat luas dan bahasa inggeris ini adalah satu cabang ilmu juga sedangkan kita dituntut untuk belajar sampai ke mati, sabda nabi SAW

dibawah ini saya ada sediakan beberapa link yg sy rasa bagus untuk sahabat-sahabat terutama yang belajar di Universiti dan Matrikulasi (sbb kat sekolah xbuat kerja guna PC lagi..hehe). saya bahagikan kepada 3 iaitu, kamus online, Translator (terjemah ayat yang panjang) dan download kamus.


Kamus Online

Cambridgehttp://dictionary.cambridge.org




Translator
online translator : http://www.online-translator.nl/
GoogleTranslate: translate.google.com



Download Kamus
1-untuk PC

2-untuk mobile


semoga dipermudahkan tugasa anda semua sepanjang perjalan anda sahabat-sahabat di dunia menuntut ilmu ini, demi Allah, insyaAllah berjaya

8 comments:

  1. menarik..nanti cikgu azam cuba yer

    ReplyDelete
  2. @azam azizkalo ekau rajin search, ad abanyak agi...tp ni ja rasa cam best..so selamat mencuba!!

    ReplyDelete
  3. salam...
    cantik header baru...heheehe...

    ReplyDelete
  4. @Mr. Mamasy dah siapkan basic design, nnt sy postkan link, n komen..hehehe

    ReplyDelete
  5. haha .
    cambridge online mmg best kan ? hehe .
    sbb aku guna .
    :P

    ReplyDelete
  6. @ღpanda_onchairღeekk??aku slalu guna citcat ja..sbb ak slalu assigmen kena wat dlm bi..so translate ja..kui3

    ReplyDelete
  7. owh . citcat tu ape . .
    software kene donlot ek ?
    tules lelawa dlm bm , pastu tuka tros dlm english . pastu english pon superb lah ? cmtu ek ? ala - ala google translate tp jaoh lagi best eh ?

    hehehe . faham tak ape aku cakap . heheh

    ReplyDelete
  8. @ღpanda_onchairღcicat tu quite femiliar gak aa ngan gT, tp ok sket dari dia la..sbb gT translate sebijik2..ygcc ni dia ikut ayat betol la..xpayah dload sbb dia on9 application

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Kepada Rakan